Over W.A. Boot | Uw groene vingers!

W.A. Boot is een dynamisch bedrijf met passie voor het vak. We zijn jong in naam maar zeker niet nieuw in het vak. De mensen achter W.A. Boot hebben jarenlange ervaring opgedaan zowel in de theorie als de praktijk. Die kennis en ervaring hebben we meegenomen en wordt dagelijks toegepast. De juiste mensen op de juiste plaats zetten, dat is onze kracht!

Geen mens is hetzelfde…en dat geld ook voor de tuin. We proberen de tuin zo dicht mogelijk bij onze opdrachtgever te brengen door ons in te leven in zijn of haar situatie. De tuin moet u

‘passen’…dat is onze visie!

Voor uw complete tuin van A to Z

Modern

Een moderne tuin kenmerkt zich door strakke lijnen en vormen. Veel gebruikte materialen zijn metaal, hout en grootformaat bestrating in beton of natuursteen. De keuze van beplanting is rustig en vaak gegroepeerd in grote vakken. Tuindecoraties als moderne tuinbeelden, verlichting en potterie komen zo extra tot hun recht.

Landelijk

Landelijke tuinen kenmerken zich door soepele lijnen, weelderige beplanting en veel natuurlijke materialen zoals gebakken klinkers. Ontworpen met toeziend oog van moeder natuur. Deze stijl komt het meest voor in de grotere tuinen.

Stedelijk

De stadstuin typeert zich door gezellige, verassende en knusse hoekjes. Vooral klimplanten worden veel gebruikt om lelijke muren en massieve schuttingen op te vrolijken. Het mooie van de stadstuin is dat vaak elke vierkante meter optimaal benut wordt om zo functioneel mogelijk te zijn. Belangrijk is vooral dat er rust en ruimte gecreëerd wordt zodat de tuin groter lijkt dan dat hij is.

Klassiek

De klassieke tuinen zijn het meest herkenbaar. Ze hebben vaak een Engelse formele stijl met veel hagen, rozen en mooie tuinornamenten. Duidelijke lijnen zijn een must, die meestal met de hagen van Buxus of Taxus gerealiseerd worden. Ook de klassieke tuinlantaarn in Amsterdams groen ziet u vaak terug.

Voor iedere wens een groen idee!


Welke gevoelens roept uw tuin allemaal op, en bent u het eens met de uitstraling ervan? Waar kunt u echt van genieten wanneer u in de tuin zit?

Kijkt u hier voor impressies van door W.A. Boot gerealiseerde projecten en tuinideeën >